Saturday, March 9, 2013

''Park?''

Pidime isaga minema training center'sse, läksime. Esimesel korrusel oli Bowling, mis oli täiesti täis. Teisel oli sulgpall, mis oli ka täis ja kolmandal oli lauatennis, seal oli vabu laudu, aga me ei jäänud mängima. Läksime jalutasime kuskil ''metsikus pargis'' ma ei tea, mis see oli, aga me kõndisime mäest üles-alla, teed olid sisse käidud inimeste poolt, aga samas oli tänavavalgustus ja mingid trepid vahepeal.


 Kividest laotud hunnikud, isa näitas, et paned ühe kivi ja siis palvetad vms.

 Golfi harjutatakse nii, et ollakse puuris, mitu korrust ja lihtsalt lüüakse palli.

Isa ja mingi suvaline tüüp.

Triine

4 comments:

  1. Tere Triine!
    Loen huviga sinu blogi ja kogu aeg mõtlen, et sa oled tõesti erilises paigas ja huvitavas olukorras. Kuna sa oskad asju tähele panna, siis sa ka kirjutad kõigest ladusalt.
    Kuidagi ei tahaks, et kõik see huvitav, mida sa näed ja koged, aja jooksul oma värskuse kaotab või lihtsalt ununeb. Seepärast arvan, et sa võiksid oma kogemusest hiljem väikese raamatu kirjutada. Ma mõtlen seda täiesti tõsiselt!
    Kui sa pidevalt kooli ja kodu olustikku ja sündmusi üles tähendad ning jälgid ka suuremaid sündmusi avalikus elus ( kui keeleoskus juba seda lubab!), oleks päris kena ainestik koos. Kõigele lisaks sinu oma mõtted, arvamused ja võrdlused asjade-olukordade kohta - nii saaks juba väga huvitava materjali noore inimese pilgu läbi vaadatuna. Samuti tähelepanekud linnast, ilmast ja loodusest, mis tahes-tahtmata kõigele oma värvingu annavad. Aga veel lisanduvad ju fotod! Pealegi oskad sa joonistada ning sinu enda tehtud illustratsioon mõnele isikule, hoonele, olukorrale või sündmusele annaks asjale palju juurde. Ja kuna oled kunstikooli lõpetanud, oskad ka nende kunsti kohta midagi asjalikku ütelda (mitte nii nagu mina ütleksin stiilis „meeldib“/“ei meeldi“). Küllap ka spordist üht-teist teada saad.
    Kui palju me Eestis Lõuna-Koreast teame? Sinu materjalist võiks saada „aken Koreasse“! Sellel materjalil oleks palju suurem kõlapind kui näitlejannakeste kesistel elulugudel, mida järjest vorbitakse. Kindlasti leiduks keegi, kes sinu materjali veidi kohendada aitaks ja kirjastada tahaks. Mina küll usun!
    Praegu aga ootan ma aega, kus sa ühel päeval kirjutad, et umbes 50% korealaste jutust on sulle juba arusaadav. Usun, et sinna ei lähegi nii väga palju aega!
    Soovin sulle jõudu ja huvitavat olemist seal kaugel maal. Meie siin aga loeme muudkui blogi ja tunneme end ka veidi asjaosalistena!
    Urve

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suur tänu! Ei oskagi kohe midagi öelda. Eks ma üritan aina tublimaks siis minna ja kõike märgata! Aitäh!

      Delete
  2. Vanematega suhtlemine on ilma keele oskamiseta keeruline. Nad tahavad teada, kuidas sul läheb ja kas kõik on korras, aga ei saa su jutust aru. Ma arvan, et õpetaja kiri oli suuresti põhjuseks, miks isa su välja viis. Sul pole ka mingeid oma kooliasju neile veel vahel näidata. Kas kunstitunde ka tunniplaanis on? Nad on kindlasti kõigest väga huvitatud. Kas neil seal õpikud ka on?
    Pargis on puud veel raagus. Hiljem on seal kindlasti ilusam ja park on midagi, mis nende kommetega seotud on. Mõned kivikuhilad on nagu tornikestega lossid! Meil on ju ka Lahemaal/vist Altjal suur kivihunnik, kuhu inimesed kive viivad ja midagi samal ajal soovivad. Ja suurlinnades on tavaliselt suured pargid, kus käivad inimesed, kes korrusmajades elavad ja vahel loodusesse minna soovivad. Mäletan, et Washingtonis viidi meid ka suurde parki.
    Kui sa juba rohkem koduned, siis küpseta neile näiteks eestipärane kook nädalalõpul, kui õde ka koju tuleb. Su pärisemal on põnevaid ja lihtsaid retsepte. Ei tea, kas vahel koos emaga köögis olla ja aidata oleks hea mõte? Meil oli just naistepäev, kuigi rahvusvaheline, aga sinnani pole see päev vist jõudnud. Siin viidi naistele palju lilli sellel päeval.
    Sa oled klassikaaslastest täiskasvanum, ei rabele, tiri ega ahheta ja nii õpetaja mõtlebki, et oled üksildane. Küll aja jooksl saab kõik selgeks.
    Kas sa vanematele vahel omatehtud pilte (mõtlen fotosid) näitad? Mitu korda nädalas sul korea keel on? Tore, et leidsid sealt kaaslased. Keeleõpetajal on väga raske õpetada, kui tase rühmas väga erinev on. Kuulmiseni!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kunstitunde pole, pole ka muusikat ja ajalugu ja geograafia on ka ainult korea oma.. Õpikuid neil on, ostavad ise ehk siis õpik on ka töövihik. Park oli väga lahe jah! Mitu päeva olen mõelnud, et tahaks jalutada, aga üksi ei osanud minna kuskile väga, kaarti pole, aga nüüd sain. Süüa on mul plaanis neile teha jah, nad ise ka küsisid. Ma olen ema aidanud küll köögis. Naistepäeval siin midagi erilist ei tehtud.. Fotosid näitan küll ja emme täna saatis ka eesti elust, näitasin siis ka seda neile. Korea keel on 1x nädalas, aga 30 või 13 (ei saanud aktsendist aru) nädalat järjest, laupäev 10-12.00.

      Delete