Thursday, March 14, 2013

White Day

Väike märguanne, sest suurt midagi pole kirjutada.
Käin koolis, midagi suurt pole juhtunud, aga avastasin, et köögist ilus vaade öösel.
Täna koolis sain hiina keeles kiita, sest oskasin ''a'' nelja erineva rõhuga öelda, terve klass plaksutas. Peale kooli käisin üksi jalutamas, siin eksida vist pole võimalik, sest mina jõudsin koju igatahes.
Täna on siin White Day. Minule seletati, et valentinipäeval tüdrukud annavad poistele kommi ja täna siis poisid tüdrukutele. Koolis andsid ka mõned õpetajad ja mulle tõi isa ka kingi. Õhtusöögiks oli Big Mac ehk hiiglaslik burger, ema vabandas, et peab äriõhtusöögile minema ja pani burgerid lauale.
 Selline kink, lutsukommid pakis ja peal veel pulgakommid. Ja alumine on kink ommale.
 Köögi aken on tõeliselt väike ja seal mingi võrk ees, seega raske oli pilti teha.


Selline oleks vaade minu toast, kui ei oleks abiruumi.

Triine
Ilusat valget päeva!

5 comments:

  1. Suurlinna tuled! Mis kell õhtul pimedaks läheb?

    Said päris kiiresti terveks. Mõtlesingi juba sellele, kas oled jälle koolis või oled kodus haige. Koolis õpitakse siis hiina keelt ka. Kas sinuga samas koolis teisi vahetusõpilasi pole? Vahel on üksi ka hea jalutada. Küllap seal on kusagil kunstinäituseid ja muud, mida tasub vaadata. Kas kaardil, mille said, on vaatamisväärsused märgitud?

    Meil oli täna emakeele päev ja vikerraadio korraldas kõikidele soovijatele etteütluse. Mina kirjutasin ka. Kirjutajaid oli umbes 2000 ja 37 kirjutasid veatult. Mina 37 sisse ei mahtunud, mõned vead olid sees.
    Kas koolipäevad tunduvad pikad?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mingi seitsme paiku on suht pime. Minuga ei ole vahetusõpilasi ja ma pole kaarti saanud..
      Koolipäevad tunduvad jube pikad, ilmselt sest igav on tundides, kui suurt midagi aru ei saa.

      Delete
  2. Sul on praegu raske aeg. Paari kuu pärast on kõik teisiti. Hakkad rohkem aru saama. Kirjutad, et "suurt midagi " aru ei saa, see tähendab, et pisut ikka saad. Mäletad, ütlesid, et kui kõik teised on hakkama saanud, siis saad sina ka. Sul on veel palju huvitavat ees!

    ReplyDelete
  3. Kindlasti saan! Tugev eesti naine, kõigega saan hakkama :D

    ReplyDelete
  4. Loodan, et tervis jälle korras. Katsu ikka sellest keeleõppest maksimumi võtta. You tube'istki leiab lühikesi õppetunde ja ehk tekib ka mõni lahe kohalik sõbranna. Kui Samsung, Kia või Hyndai tulevikus Eestisse tarku inimesi otsivad, siis on keeleoskajatel kohe konkurentsieelis suur :). Aga kujutan ette küll, kui raske ikkagi on, kui kirjapilt ja kõne üksteist ei toeta. Mul siin prantsuse keelegagi probleeme. Olen õppinud ja õpin praegugi, aga rääkimisega on ikka raske. Vaatamata sellele, et inglise keelt osates on ka pooled prantsuskeelsed sõnad vähemat tüve mõttes aimatavad. Igatahes ole vapper edasi!

    ReplyDelete